Budget bruiloft

Vier jaar geleden ben ik getrouwd met mijn man. Ondanks dat we op veel dingen hebben kunnen besparen was het een dag om nooit te vergeten. Een bruiloft is duur maar gelukkig hoeft dat niet altijd zo te zijn en kan je het zo duur maken als je zelf wilt en kunt. Je kan o.a. besparen op de volgende dingen:

  • gratis trouwen
  • Catering
  • Locatie
  • Fotograaf
  • Eten en drinken
  • Huwelijksnacht
  • Huwelijksreis
Gratis trouwen

Vele gemeentes bieden gratis trouwen aan. Meestal heb je dan de keuze uit twee dagen in de gemeente Tholen is dat op maandag of dinsdag. Het enige wat eventueel geld gaat kosten is het trouwboekje. Een trouwboekje is leuk om te hebben, maar niet noodzakelijk. Als er later kinderen komen kunnen deze in het boekje worden bijgeschreven.

 

De taart hieronder op de foto hebben wij laten maken door een mevrouw die als hobby bakken had. Hij was heerlijk, we hebben zelf cupcakes erbij gemaakt met hetzelfde vlinderpatroontje als de taart. Zo hebben we ook weer wat kunnen besparen.

bruiloft, bruidstaart

Locatie

Dit is een punt waar je erg veel op kan besparen. De meeste locaties willen namelijk dat je gebruik maakt van hun catering met bijbehorend personeel en hun eten en drinken. Sommige rekenen per gast en sommige per drankje. Zo kan je als je graag een catering wil kijken wat voor jullie het goedkoopste is.

Wat veel minder gebruikelijker is is het afhuren van een zaal of locatie zonder personeel en exclusief drinken. Of in je eigen achtertuin als je een grote tuin hebt tenminste. Je zorgt dan uiteraard voor je eigen eten en drinken. Probeer verschillende merken frisdrank,bier en wijn en je zult zien dat er echt wel een goedkoper merk is als het a merk wat net zo lekker is. De biertjes kan je een eigen etiket geven met b.v. feestbier erop. Zo ziet niemand het merk en heb je je eigen persoonlijke bier. Maak afspraken met de winkels zodat je het overige frisdrank terug kunt brengen als je over hebt. Ga voor glaswerk naar de action en koop voor weinig geld glazen(na gebruik heb je de komende jaren genoeg reserve glazen).

Laat de mensen zelf hun drinken pakken of regel een paar scholieren die wat extra willen bijverdienen door middel van serveren. Bij voorkeur mensen die je kent of uit je familiekring of een bekende van hun.

 

Fotograaf

Praat rond met mensen en zeg dat je op zoek bent naar iemand die het leuk vind om te fotograferen. Een hobby fotograaf of iemand die mensen voor zijn of haar portfolio zoekt kan erg goedkoop zijn en soms zelfs gratis. Er zijn vele jonge meiden bezig met fotograferen en die doen echt niet onder voor een professionele fotograaf. Als er iemand zich aanbied bekijk dan eerst wat werk van hem zodat je weet wat je kan verwachten.  Als je niemand kent dan kan je altijd proberen een oproepje op Facebook te plaatsen.

 

Huwelijksnacht en/of huwelijksreis

Het is natuurlijk erg leuk om de huwelijks nacht door te brengen in een mooie hotel kamer met jacuzzi. Helaas heeft niet iedereen genoeg geld ervoor of geen geluk met ouders of vrienden die je ermee kunnen verrassen. Je eigen huis kan net zo gezellig zijn. Wie weet is er iemand uit je vriendenclub die jullie morgens wil verrassen met een ontbijtje(op bed). Of ergens een leuke b&b die niet al te duur is waar je een nacht kan doorbrengen.

Na een huwelijks komt meestal een huwelijksreis. Als je graag op huwelijks reis wil gaan hoef je niet persé naar een prachtig onbewoond eiland met palmbomen. Ook in Nederland of de landen eromheen kan je perfect  op huwelijksreis. Wat je wil ligt helemaal aan je zelf. Wij hebben de tent in de auto gegooid en zijn drie weken lang op roadtrip geweest. We  reden door België, Luxemburg en Frankrijk  en eindigde in Altea een plaatsje naast Benidorm in Spanje. Als je graag een stedentrip maakt zijn er in Europa tal van mogelijkheden. Voor weinig geld kan je er naar toe vliegen.

Ik hoop dat jullie wat hebben aan deze tips. Wat zijn jullie ultieme bespaartips als het gaat om een bruiloft?

Liefs Andrea

Een gedachte over “Budget bruiloft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge