lang="nl-NL"> Emotieklets ~ boek over emoties - Boekenreview - Happymamalife
Site pictogram Happymamalife

Emotieklets ~ boek over emoties – Boekenreview

Emotieklets – Tischa Neve en Michal Janssen.
Herken je het soms dat je kind emoties heeft waar hij/zij niet weet hoe ermee om te gaan? Kinderen kunnen soms best heftige emoties hebben, maar weten niet hoe ze ermee om kunnen gaan. Wil je ze graag helpen, maar weet je niet precies hoe je dat het beste kunt aanpakken? Dan is het boek emotieklets

Emoties

Ik heb emotieklets besteld in de periode nadat mijn dochter ziek was geweest en in het ziekenhuis had doorgebracht. Nadat we een week nauwelijks hadden geslapen en alle kinderen ergens anders waren gingen de emoties hier alle kanten op.
Van een kleuter die dacht dat zodra je het ziekenhuis uit mocht gelijk weer op de oude voet verder kon gaan (Inclusief op blote voeten en zonder jas naar buiten rennen om te gaan spelen.) Een peuter die de hele week privé aandacht kreeg en een 8 jarige die lekker uit logeren was geweest en daardoor niet helemaal snapte waarom de kleuter rustig aan moest doen.

De emoties liepen er nogal hoog bij op. Een peuter met sterallures, een woeste kleuter omdat ze zich gewoon goed voelde en een 8 jarige die chagrijnig werd omdat hij even niet kon stoeien met de kleuter.

Meer boekentips? Boekenreview – Ik wou dat ik een vogel was

Emotieklets

Dat was voor mij de reden om op zoek te gaan naar hoe ik/we ze op een fijne manier konden leren omgaan met hun soms behoorlijk heftige emoties.
Uit onszelf gaven we al erkenning aan hun emoties. Ze mogen er zijn en worden geuit. Lekker doorgevoeld worden om ze vervolgens te kunnen afsluiten op hun eigen manier, maar niet op een manier die ten koste gaat van anderen. (Boos worden mag, maar met b.v. deuren slaan niet, dan gaan de deuren stuk).

Daarbij hoopte ik dat het met dit boek op een laagdrempelige manier de kinderen kon leren om te gaan met hun emoties. Of in elk geval hun ieder hun eigen manier te vinden om om te gaan met bepaalde emoties.

Praten over emoties

Sowieso is praten over emoties en gevoelens iets wat veel meer zou mogen gebeuren. Ik heb wel het idee dat het de laatste tijd steeds meer bekender wordt dat ook dat heel belangrijk is.
Hoeveel volwassen hebben moeite met het uiten van hun emoties? Dat zijn er heel erg veel! Simpelweg omdat het hun gewoon niet geleerd is hoe ze ermee om kunnen gaan.
Als je huilde moest je je niet aanstellen en een grote meid (of jongen zijn). Als jongen/ man zijnde moet je je helemaal groot houden en over gevoelens of emoties praten, is iets wat je als man zijnde gewoon niet doet. Je bent immers geen watje!

Genoeg werk aan de winkel dus! Ook wij volwassenen kunnen op een laagdrempelige manier wat leren over onze emoties uit dit boek.

In het boek staan fijne oefeningen.

Ik zou het boek iedereen aanraden! We pakken hem zo nu en dan er eens bij om op een laagdrempelige manier stil te staan bij onze emoties en gevoelens. Ook hebben we voor de 8 jarige het boek slaapklets!
Het is fijn om de dag op die manier af te sluiten en maakt hem bewuster van hoe zijn dag was.

Al met al ben ik blij dat ik het boek gevonden heb en in huis heb gehaald voor onze kinderen. Ik weet zeker dat we er veel aan gaan hebben.
Praten jullie thuis over emoties?

Liefs Andrea

PS. Deze blogpost kan affiliatie links bevatten. Dat betekend dat als je via de link iets bij de betreffende site besteld, ik daar een klein percentage  van krijg. Zo help je mij een klein beetje mee om de kosten voor mijn blog te minderen.

Mobiele versie afsluiten