Boekenreview – Ik wou dat ik een vogel was

Het eerste wat ik dacht toen ik het boek de Engels talige versie I Am the seed that grow the tree van het boek ik wou dat ik een vogel was. Voorbij zag komen op Instagram was ‘die moet ik ook hebben!’ Dit boek is in één woord geweldig! Natuur, gedichten en prachtige plaatjes het heeft gewoon alles! Een beetje zoeken op google leerde mij dat er ook een Nederlandse versie van dit boek was. Ik bedacht mij geen moment en bestelde hem gelijk.

ik-wou-dat-ik-een-vogel-was

Ik wou dat ik een vogel was

Het boek Ik wou dat ik een vogel was is een boek dat gewoon eigenlijk niet mag ontbreken in huis of in de klas. De prachtige illustraties maken het helemaal af. Het is gewoon een geweldig boek voor jong en oud.

Voor alle leeftijden

Een van de beste manieren om liefde voor lezen aan te moedigen is om voor te lezen.
Een van de beste manieren om liefde voor de natuur aan te moedigen, is door kinderen erin onder te dompelen.
Een geweldige manier om de liefde voor poëzie aan te moedigen, is door onze kinderen aan te moedigen om het te lezen en ernaar te luisteren.

  • – Peuters zullen het geweldig vinden om plaatjes te kiezen die je voor hen kunt voorlezen.
    – Vroege lezers zullen het leuk vinden om de kortere verzen voor te lezen.
    – Oudere lezers zullen graag hun vaardigheden laten zien en hardop voorlezen aan het gezin.

Een gedicht per dag

Het slimme concept van de bundel is dat het voor elke dag van het jaar een gedicht met een seizoensgebonden thema biedt dat in volgorde van datum kan worden gelezen. Elke dag een gedicht of vers lezen met een kopje thee geeft geborgenheid doordat het een dagelijks ritueel wordt.

De gedichten omvatten zowel de klassieken als moderne schrijvers plus kinderliedjes, kerstliedjes, liedjes en haiku’s. Voor ieder wat wils.

Elke maand wordt geïndexeerd en er is ook een index van auteurs en eerste regels aan de achterkant.

Het kan worden gelezen als dagelijks ritueel (bijvoorbeeld met een kopje thee erbij), voor het slapengaan, bij het eten of gewoon per seizoen een mooi plaatje uit te zoeken en het bijbehorende gedichtje te lezen.

Ik ben ervan overtuigd dat kinderen die worden voorgelezen meer kans hebben om een liefde voor lezen te ontwikkelen, en degenen die van lezen houden, hebben meer kans om een rijker en meer vervuld leven te leiden. Niet voor niets is de Charlotte Mason een populaire methode bij thuisonderwijzers. Hier kan je er meer over lezen.

Lezen jullie veel thuis?

Liefs Andrea

PS. Deze blogpost kan affiliatie links bevatten. Dat betekend dat als je via de link iets bij de betreffende site besteld, ik daar een klein percentage  van krijg. Zo help je mij een klein beetje mee om de kosten voor mijn blog te minderen.

Onder het mom van brutale mensen hebben de halve wereld deel ik hieronder een aantal linkjes waarmee je mij kunt steunen. Dat kan door een aankopen te doen via één van de onderstaande linkjes of door via buymeacoffee een bijdrage te geven voor mijn blog. Sommige links in mijn blog berichten bevatten een affiliatie link. Dat betekend dat als jij via mijn link iets besteld bij de betreffende shop ik er een klein percentage voor krijg. En het mooiste is het kost je helemaal niks! Zo kan je mij en mijn blog ondersteunen zonder dat het jou iets kost.

Blij met de te lezen content? Of wil je om de één of andere reden iets bijdragen aan de kosten van mijn blog? Via buymeacoffee kan je een koffie voor mij kopen. https://www.buymeacoffee.com/andreahml

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge