Haal de herfst in huis

c11241a9c6897e4fd4558c9ed3f6121d

De herfst komt eraan
Nu de dagen voelbaar kouder worden en de bomen steeds kaler worden ontkom je er niet meer aan. Het is herfst! Herfst hoeft niet alleen maar somber, grauw, koud en nat te zijn. Herfst kan ook leuk zijn! Ga lekker naar buiten om een wandeling in het bos te maken en geniet van de mooie cadeautjes die de herfst ons elk jaar weer opnieuw brengt. De kleurige blaadjes, de vele sparappels, kastanjes, paddenstoelen, beukennootjes,  en vele andere dingen. Het is tijd om eens lekker met de kids op pad te gaan of om eens lekker zelf te gaan uitwaaien in het bos of aan het strand.

Benodigdheden:
– warme kleding
– regenlaarzen
– tasje of mandje
– goed humeur
– camera

Ga naar het bos, de zee, of naar het park toe en verzamel van alles wat met de herfst te maken heeft zoals; dennenappels, eikels, kastanjes, mooie takken, hazelnoten, beukennootjes, blaadjes, mos en alles wat je nog meer vind. Kijk hoe je kind geniet en van alles wat hij-zij vind bewonderd, en onder die paddenstoel?Woont daar nou een kabouter? Kun je hem vinden? En wat denk je van de dieren die je zomaar ineens kunnen verassen zoals de hertjes of een eekhoorn.

Camera
Neem eventueel een camera mee om de mooiste foto’s te maken van de herfstachtige omgeving en probeer je kinderen mooi op de foto te krijgen met die omgevallen boom of mooi tussen de kleurige herfst blaadjes die overal op de grond liggen.
Thuis aangekomen kan je de buit mooi wegleggen op een schaal of in een glazen bak, of laat je de kinderen er iets moois van maken of  kan je er een mooie herfstcollage van maken.

Heb je ook de herfst in huis gehaald? Ik ben erg benieuwd naar wat jij hebt gevonden.

Een fijne herfst,
liefs Andrea

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge