Kleding verkopen via cazou


Terwijl de container waar de spullen liggen opgeslagen steeds leger word en het huis in Hongarije steeds voller komt te staan kom ik steeds meer tegen waarvan ik denk waarom heb ik het nog. Vooral met kleding merk ik het. Hoeveel ik wel niet heb om ooit nog eens aan te doen of iets wat leuk is geweest voor één dagje.
Ik besloot om een groot deel op marktplaats en Facebook te zetten. Iets wat voor mij helaas niet goed werkt…

Cazou
Hoeveel ik er ook op zet voor een klein bedragje ik krijg het niet voor elkaar om iets te verkopen. Ik zocht op internet en kwam toevallig www.cazou.nl tegen. Ik meldde me aan en zag dat voor elk kledingstuk wat ik erop plaatste ik €0.20 cent kreeg om te besteden aan kleding op hun site. Ik plaatste mijn kleding erop en binnen 3 dagen werden de eerste stukken verkocht. Ook ik kocht weer iets nieuws aan. Twee mooie broekjes van H&M voor Sjors en doordat ik al wat geld had verzameld door kledingstukken erop te zetten heb ik alleen maar de verzendkosten van de broekjes hoeven te betalen.

Kleding, schoenen en accessoires
Niet alleen voor de verkoop van kleding kan je er terecht, maar ook schoenen, zonnebrillen, sjaals, slaapzakjes en veel meer kan je er terecht. Je kan heel eenvoudig op soort, maat en eventueel merk zoeken.

Weinig risico
Doordat je via i-deal betaald aan cazou loop je weinig risico om je kleding niet binnen te krijgen. Ze houden het geld 7 dagen vast en geeft zo de verkoper de tijd om het pakketje op te sturen op hun kosten. Pas als de koper het pakketje in huis heeft en de inhoud heeft gecontroleerd betaald cazou aan de verkoper uit.
Als de koper niks heeft ontvangen of iets wat ontbreekt krijg je je geld terug van cazou. Er is dan immers ook niks geleverd.
Als verkoper krijg je van cazou een verzendlabel die al betaald is door de koper. Zo kan iedereen dus de koper, verkoper en cazou zien waar een pakketje zich bevind.

Groeiende site
Cazou is een nog groeiende site en hoe meer mensen zich aanmelden en kleding te koop aanbieden hoe meer keuze je hebt. Ik verkies tot nu toe cazou boven marktplaats. Buiten dat het veiliger is vind ik het aanbieden en zoeken van kleding veel makkelijker en fijner. Bij de afbeeldingen staat het merk en de maat in één overzicht dus gemakkelijk te vinden.

Nadelen
Het nadeel waar ik tegenaan loop is dat de verzendkosten soms niet opwegen tegen het product wat je koopt. Dat is eigenlijk bij alles wat je online verkoopt. Zo zou ik het fijn vinden als ze ook met Kiala zouden werken. Niet iedereen heeft een Kiala punt in de buurt zitten, maar als je het wel hebt scheelt het ook weer wat extra verzendkosten.

Verkoop of koop je wel eens kleding via internet tweedehands?

Liefs Andrea

10 gedachten over “Kleding verkopen via cazou

 1. Loes schreef:

  Ik had nog nooit gehoord van Cazou, interessant! Tweedehands kleding kopen/verkopen vind ik zelf een beetje moeilijk – vooral qua kwaliteit. Als het nooit gedragen is, is dat natuurlijk geen probleem – maar hoe kan je daar zeker van zijn? En wat als het utiteindelijk niet blijkt te passen?
  Kleding online kopen doe ik wel, maar dan enkel nieuw (zalando, 3suisses, …) – en vind ik erg handig. Je bestelt, het komt bij je aan en je past. Wat je niet leuk vind stuur je terug, en opgelost.

 2. Huisjeboompjebaby schreef:

  Ja ik koop regelmatig 2dehands. Ik heb gewoon geen 25 euro voor een shirtje over alleen omdat er dan een merkje op staat. 2dehands is vaak nog net zo mooi met merkje maar stukken goedkoper! Nee ik hoef niet persee merk maar dat was even om het verschil aan te geven.

 3. Armande schreef:

  Wat een goed idee, ik had nog nooit van deze site gehoord. Ik koop of verkoop wel eens wat via marktplaats, maar op deze manier heb je als koper meer bescherming, omdat het geld in escrow wordt gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge