Home made salades voor op brood/toast

Als beleg voor op brood wisselen we graag regelmatig wat af. Zo eten we de ene week lekker kaas en ham en nemen we de week erna salades of hummus. Vele soorten salades kopen we bij Lidl. Ik let er altijd op of er niet te veel onnodige e-nummers inzitten en vooral e621 vermijden we absoluut omdat mijn man daar niet tegen kan. Wist je dat je ook zelf heel eenvoudig een heerlijke salade kan maken? Het is helemaal niet moeilijk en er zitten geen onnodige suikers en ingrediënten in. Ik heb er een paar voor je gevonden.

kipkerrie
Kip kerrie salade
Nodig:
– 1 kipfilet
– 1,5/2 tl Kerrie
– 1 bosui
– 3/4 el mayonaise
– snufje peper en zout
Optie: Ananas
Bron: www.lekkerensimpel.com

Bereiding:
1. Kook de kip ongeveer 10 minuten en snijd/scheur hem in kleine stukjes.
2. Laat hem even afkoelen en meng vervolgens met de mayonaise, kerrie en een snufje peper en zout.
3. Snijd de bosui in ringen en meng deze door de kip kerrie salade.

Kruidenboter
Nodig:
– 100 gram roomboter
– 2 tl Kruidenboterkruiden
Bron: Familie

Bereiding:
1. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
2. Meng de ingrediënten door elkaar en voeg indien nodig nog wat extra kruidenzout toe.

asperge
Asperge salade
Nodig:
– 3-4 gekookte asperges
– 1-2 el Mayonaise
– 2 tl Fijngehakte verse peterselie
– 1 el fijn gehakte oude kaas
– Snufje peper en zout
Optie: Gekookt eitje
Bron: www.eetsugestie.nl

Bereiding:

1. Snijd de asperges in kleine stukjes en roer er 1 eetlepel mayonaise door.
2. Voeg de piepkleine blokjes kaas toe samen met de peterselie.
3. Als het geheel nog niet smeuïg genoeg is, kun je de extra eetlepel mayonaise toevoegen.
4. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

klassieke-hummus
Hummus
Nodig:
– 400 gr uitgelekte kikkererwten
– 2 el Tahin (Natuurwinkel, AH)
– 2 tenen knoflook
– Sap van een halve citroen
– 1/2 tl komijn
– Peper en zout
– Paprikapoeder
– Olijfolie
Bron: www.uitpaulineskeuken.nl

Bereiding:
1. Meng alle ingrediënten, behalve de paprikapoeder in een keukenmachine tot een gladde pasta. Vind je de hummus te dik, voeg dan wat extra olijfolie toe of een beetje water.
2. Bestrooi de hummus met wat paprikapoeder en olijfolie.

Wat eet jij graag op je brood of als lunch?

Liefs Andrea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *