DIY babyhand afdruk in boetseerklei

baby hand afdruk klei

Toen Sjors een baby was had ik voor hem een bakje gekregen met een soort van klei achtig spul om zijn handafdruk in te vereeuwigen. Het goedje moest eerst gekneed worden en vervolgens kon ik zijn hand erin afdrukken. Heel hard word het niet, maar je kan de afdruk er niet zomaar uitkrijgen. Sjors zijn afdruk word bewaard in een afsluitbaar doosje wat erbij zat. 

action boetseerklei

Laatst kreeg ik mijn man zover om even naar de action te rijden een enkele reis van maar liefst 30minuten, maar dat heb ik er met alle liefde voor over. Één van de dingen die ik graag wilde kopen was boetseerklei. Ik wilde samen met Sjors graag het één en ander maken van de klei zoals een dobbelsteen en misschien wat dieren. Toen we een aantal dagen erna de klei spullen op tafel legde kreeg ik ineens een idee om voor Isabella een handafdruk te gaan maken met deze klei. Deze klei heeft namelijk de eigenschap dat hij hard word als er lucht bij komt wat natuurlijk ideaal is voor iets blijvends te maken.

Nodig:

  • Boetseerklei (b.v. van de Action)
  • Een plankje of stuk bakpapier om de vorm op te laten drogen.
  • Een potlood of iets anders om in de klei te schrijven.

Hoe maak je het?

  1. Kneed de klei goed door zodat je hem goed kan bewerken en hij wat zachter is om het handje in te duwen.
  2. Maak van de klei een bol en duw hem in de gewenste vorm. Ik heb er een rondje van gemaakt en eventueel zou je er met een klein schaaltje een perfect rondje van kunnen maken.
  3. Duw het handje van je baby erin en zorg dat de vingers overal goed ingedrukt staan.
  4. Schrijf de naam en datum erbij of een tekst/vers naar keuze met de potlood of een prikker of iets.
  5. Eventueel kun je er een gat inprikken waar je een touwtje door kan halen, zodat je hem kunt ophangen.
  6. Laat hem minimaal 24uur drogen het liefst nog langer. Ik heb hem in de middag gemaakt en de volgende ochtend omgedraaid zodat ook de onderkant goed kon drogen.

Eventueel zou je hem nog kunnen verven, maar zelf hou ik hem liever deze neutrale kleur. Deze klei is erg leuk om te hebben. Hij is niet duur en ik heb nog meer ideeën om ermee te doen. Ik denk ineens aan mijn poppenhuis die ik voor Isabella heb gekregen met de surprise afgelopen sinterklaas. Ook wil ik iets proberen om beide handjes van de kinderen op één stuk te drukken en heb ik ineens in mijn hoofd zitten dat de klei mengen met glitters ook voor een leuk effect zal gaan zorgen.

Ik ben benieuwd of jullie ook een hand/voet afdrukje hebben van jullie kindje/kinderen?

Liefs Andrea

 

Een gedachte over “DIY babyhand afdruk in boetseerklei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge